Донације аероклубу "Михајло Петровић"

Било да сте љубитељ ваздухопловства, града Краљева или једноставно желите да омладини заједно обезбедимо садржајно и здраво проведено време, ван "виртуелне стварности", а притом можете новчано помоћи рад аероклуба, молимо вас да се обратите управи аероклуба, како бисмо договорили начин помоћи и сарадње.

Аероклуб "Михајло Петровић" је непрофитно удружење грађана. Као такав, има веома ограничен извор прихода. У овом тренутку то су само чланарине сталних чланова и евентуалан приход од извршених услуга и сл. Обзиром на јако лоше стање објеката и да ниједан ваздухоплов аероклуба није у летном стању (таксе за регистрације ваздухоплова и износи за редовно и ванредно одржавање ваздухоплова и маневарских површина су баснословни) аероклуб уговором са приватним лицима (коришћењем њихових ваздухоплова) успева да обезбеди минималан ниво летачких активности.

Оно што су некада биле нормалне активности једног аероклуба, данас изгледају као непремостиве препреке и захтевају надљудске напоре. Циљ свих нас је да покушамо максималном професионалношћу и преданошћу летачкој обуци и другим активностима које аероклуб спроводи са омладином, да повећамо број чланова и покушамо да повратимо углед и добар глас клуба по коме је град Краљево био познат надалеко. За својих 90 година постојања, стотине и стотине чланова, најугледнијих грађана и омладинаца, су са уживањем проводили време на "ливади",а део њих је постигао и врхунске резултате у ондашњој Југославији, па и на светском нивоу.

Да бисмо успели у својој намери неопходни су нам стручни људи, инфраструктура, ваздухоплови и врхунска опрема. У клубу је сачувано језгро људи од струке, али стање опреме и објеката је лоше. За постизање врхунских резутата, млади члан клуба мора добити врхунску теоретску и практичну обуку и стећи вишегодишње искуство у ваздухопловном спорту. Наравно, све је то немогуће без значајних новчаних улагања.

Пре неколико година, аероклуб је безуспешно конкурисао за средства из Националног инвестиционог плана, при чему је израђен и пројекат ревитализације аероклуба што можете погледати овде (MS Word 44 MB).

goreВрх странице